Hakeem Olajuwon Muistaa: Paras Center Kaiken Aikaa

ei ole Koskaan pelannut koripalloa, kunnes 15-vuotiaana, Hakeem Olajuwon oli luonnollinen. Luotettuaan urheilullisuuteensa dominoida Houstonin yliopistossa kotikaupunki Rockets teki Olajuwonista vuoden 1984 NBA: n varaustilaisuuden Ykkösen.

Lagosin nigerialainen dominoi siitä hetkestä lähtien, kun hän astui NBA-lattialle. Tulokaspelaajana hän käänsi Rocketsin 29-53-vitsistä 48 voiton playoff-joukkueeksi, sillä hänen osumansa saattoi tuntua heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

ylivoima vain kasvoi sieltä, kun hän hioi taitojaan., Pokaalit kasaantuivat. Kuusi kertaa koko NBA: n ykkösmaalivahtina pelannut Olajuwon oli myös kiinnityksenä NBA: n All-Defensive-joukkueessa.

”unelmana” tunnettu mies voitti kaksi vuoden puolustava pelaaja-palkintoa. Hän sijoittui toiseksi MVP-äänestyksessä kaudella 1992-93 ja voitti palkinnon vuonna 1994.

Keskimäärin yli 20 pistettä ja 10 levypalloa jokaisessa hänen ensimmäinen 12 vuodenaikaa liigassa, Hakeem numerot ovat pois tästä maailmasta., Koska NBA: n kaikkien aikojen johtava laukaus-esto ja kahdeksas uran varastaa lista (ylivoimaisesti suurin keskus), ”Unelma” voi sanoa vakuuttavasti, että hän oli paras puolustava keskus koskaan.

yhtä vaikuttava kuin numerot ovat, ne eivät tee Olajuwonin oikeutta. Hakeem pelasi ottelun tyylikkäästi, johon oli pakko uskoa.

hänellä oli Low Blockissa moitteeton jalkatyö ja silkkisen Tasainen hyppylaukaus. Voima ja armo, jolla hän kävi asiansa läpi, oli henkeäsalpaava. Sen lisäksi hän oli ylivoimainen joukkuetoveri.,

– Numerot ovat vain osa siitä, mitä tehdään Olajuwon niin uskomaton, kuin muutamia muita post pelaajat ovat sietää valtava tilastot. Se ei ollut vain kaksi mestaruutta hän voitti 1994 ja 1995; monet suuret miehet voitti NBA mestaruuksia.

– Se oli tapa, jolla hän voitti ne kisat, tuhota kaikki tieltään matkalla ne renkaat, jotka saa minut sanoa Olajuwon on paras keskus historiassa peli.,

kahden kauden ajan uskomaton RAW athleticism Hakeem possessed yhdisti voimansa lopulta 100-prosenttisesti kehittyneen taidon, jonka tarkoitus oli tuhota liiga.

Hakeem vei kotiin suurimman osan NBA: n laitteistosta kaudella 1993-94. Olajuwon tuli ainoa pelaaja historiassa voittaa runkosarjan MVP, Puolustava Player of the Year, ja Finaalit MVP samalla kaudella.

matkalla hänen ensimmäinen otsikko, Olajuwon ja Rockets tyrmäsi Charles Barkley ja puolustava Läntisen Konferenssin Mestari Phoenix Suns seitsemän peliä., Ratkaiseva Game 7 kanssa kaikki linjalla, Olajuwon meni uskomattoman 37 pistettä, 17 levypalloa, viisi auttaa ja kolmen korttelin.

Kun tekee lyhyen työn Karl Malone ja Utah Jazz Läntisen Konferenssin Finaaleihin, Houston kukisti New York Knicks seitsemän pelejä voittaa NBA-mestaruuden.

Olajuwon voinut mennä vankilaan, mitä hän teki Hall of Fameen Patrick Ewing sarjassa, jolla uran 50 prosenttia ampuja kurja 36 prosenttia kentältä ja outscoring häntä joka ikinen kilpailu.,

1994-95 runkosarja oli myrskyisä yksi Rockets, koska he eivät vain 47-pelejä huolimatta Olajuwon on 27,8 pistettä per peli. ”The Dream” oli Houstonin yksinäinen All-Star jo toisena peräkkäisenä kautena. Kun raketit saivat lännestä vasta kuudennen siemenen, edessä oli mahdottomalta tuntuva tie puolustaa titteliään.,

ensimmäisellä kierroksella 1995 pudotuspeleissä, Rockets vei 60-voittaa Utah Jazz joukkue huolimatta raskas altavastaajia, ja konferenssin välieriin he tarvitsevat toinen seitsemän pelejä voittaa Barkley ja Phoenix Suns jo toisena vuotena peräkkäin.

Olajuwon esiintyi upeasti jokaisessa kahdessa ensimmäisessä erässä, joista kummankaan Rocketsin ei odotettu voittavan. Seuraavassa sarjassa Olajuwon kuitenkin nousi supertähdestä kuolemattomaksi.

San Antonio Spurs oli NBA: n paras levy 1994-95 klo 62-20 ja olivat suosikkeja voittaa otsikko., Heidän johtajansa, runkosarjan MVP David Robinson sai pokaalin (voitti Olajuwon edellisenä vuonna) edessä Hakeem ennen Game 2-sarja.

iso virhe. Robinson oli loistava pelaaja, mutta ei lähelläkään Olajuwonin tasoa tuolloin ja Olajuwon todisti sen nöyryyttämällä ”amiraalia.”

Kun katsot pokaalin juhla, Olajuwon kiinni kaikki San Antonio ylös heittämällä 41 pistettä mennä 16 levypalloa, neljä auttaa, kolme varastaa ja kahden korttelin. Hän seurasi, että jopa Pelin 3 43 pistettä, 11 levypalloa, neljä auttaa ja neljä lohkoa., Neljän ottelun jälkeen sarja oli tasan kahden ottelun välein.

ratkaisevassa 5.pelissä liigan parasta joukkuetta vastaan ”unelma” poimi peliään vielä enemmän. 42 pistettä, yhdeksän levypalloa, kahdeksan syöttöä ja viisi blokattua laukausta myöhemmin Robinson jäi pudistelemaan päätään.

Olajuwon oli pelannut Robinson, kuten nukke häikäisevä näyttö post liikkuu, hypätä laukausta ja crossover dribbles. Hän teki saman Game 6: ssa pudoten 39: n ja 17: n sekä viisi muuta korttelia sarjan sulkemiseksi.

vuoden 1995 finaali ei ollut kilpailu., Rockets pyyhkäisi suuri Shaquille O ’ Neal ja Orlando Magic sarja, jossa Olajuwon outscored Shaq jokaisessa pelissä, ei koskaan teki alle 30 pistettä. Robinsonin ja Ewingin tavoin Shaq oli yksinkertaisesti ylivoimainen.

laittaa tämän näkökulmasta, hänen peräkkäisen mestaruuden toimii, Hakeem tuhosi kolme parasta keskusten hänen aikakauden, Patrick Ewing, David Robinson, ja Shaquille O ’ Neal.

17 osumallaan Olajuwon ei ollut missään vaiheessa voittamassa yhtään näistä kolmesta. Olajuwon oli tällä kaksivuotiskaudella voimiensa huipulla., Loukkaavasti ja puolustautui, se oli korkein taso, mihin tahansa keskukseen on koskaan päässyt.

siksi Hakeem Olajuwon on paras keskus, joka on koskaan pelannut peliä.